Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával
Egy magyaros étel egy kicsit átértelmezve.Hozzávalók:
- 25 dkg sertéstarja
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- 1 bögre zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 2 db kicsi paradicsom
- 2 szelet avokádó
- 2 db friss chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
A hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom..
A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom..
Egy másik edényben párolom a répát, sózom borsozom.
Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.
A borsót botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.
Ezt finomnak gondolom, mert a lecsót, tarját, zöldborsópürét én is készítem és így együtt is jó lehet. Nekem persze nem nagyon erősen csak gyengén csípősen.
VálaszTörlés