Fehérboros, tejszínes, tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
Ragut bármilyen húsból főzhetünk.Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.
Hozzávalók
- 2 db csirkenyak
- 2 db csirkeszárny
- 1 db csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kicsi zeller fele
- 3 ek zöldborsó
- 3 db chili
- 1 marék petrezselyem
- citrom
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- só
- őrölt fekete bors
- tárkony
- 1 dl fehérbor
- olívaolaj
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- víz
A hagymákat aprítom, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágok
Serpenyőben olajon félig megdinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, s együtt tovább dinsztelem. Majd hozzáadom a zöldségeket is. Fűszerezem, s fedő alatt párolom. Kis idő elteltével hozzáöntöm a bort, s egy kevés vizet.
Elkészítem a nokedlit, folyékony állagúnak kell lennie. Beleszaggatom a levesbe. Hozzáöntöm a tejszínt, s a tejet, rászórom az aprított petrezselymet, facsarok bele citromot.
Forrón tálalom, teszek rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése