HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 9., szombat

Tejfölös-túrós, narancslekváros palacsinta

Tejfölös-túrós, narancslekváros palacsinta

Ez egy fejedelmi palacsinta. Próbáljátok ki. Akár a vasárnapi asztalra is kerülhet.

Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz 
  • cukor
  • étolaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • Cointreau-s narancslekvár
  • porcukor
  • kandírozott narancshéj
Elkészítés:

A tésztát  összekeverem,  úgy hogy egy folyékony állagú tésztát  kapjak. 1 órát pihentetem.

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem,  s  megsütöm a palacsintákat..  Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból

A palacsintát megtöltöm túróval, tejföllel, és  Cointreau-val ízesített narancslekvárral. Összetekerem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot, s kandírozott narancshéjat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése