Tejfölös-túrós, narancslekváros palacsinta
Ez egy fejedelmi palacsinta. Próbáljátok ki. Akár a vasárnapi asztalra is kerülhet.Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- cukor
- étolaj
- 20 dkg túró
- 2 dl tejföl
- Cointreau-s narancslekvár
- porcukor
- kandírozott narancshéj
A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.
Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat.. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból
A palacsintát megtöltöm túróval, tejföllel, és Cointreau-val ízesített narancslekvárral. Összetekerem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot, s kandírozott narancshéjat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése