HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 3., vasárnap

Csirkehúsleves metélttésztával

Csirkehúsleves metélttésztával

Régen a csirkehúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, s külön tálalták. Nos én mindent bennehagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani. 

Hozzávalók:
  • 1 db csirkecomb
  • 1 db csirkefarhát
  • 2 db csirkeszárny
  • 4 db csirkenyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 3 zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 dkg metélt tészta
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.

Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.

A tésztát megfőzöm.

Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, s  vágok chilipaprikát,


7 megjegyzés:

  1. Endre szép a levesed, de ez csirkehúsleves, nem tyúkhúsleves, mert nem tyúk főtt benne. Finom mindegyik, de a csirkehúsleves könnyebb, a tyúké fajsúlyosabb, töményebb. Nem véletlenül szerintem a világ egyik legjobb húslevese a marha és a liba mellett a tyúké:-)))) Remélem nem haragszol a kiigazításért:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó. Lehet, hogy igazad van. Természetesen nem haragszom a kiigazításért. Olyannyira nem, hogy a címet megváltoztattam csirkehúslevesre.

      Törlés
  2. Endre aranyos vagy, de kérlek legközelebb amikor megint húslevesre vágysz vegyél egy fél tyúkot és főzd meg ugyanígy, meglátod mennyire más lesz az íze, a főtt tyúkot pedig tepsire téve kevés zsiradékon krumplival együtt süsd meg piros ropogósra, rögtön kétfogásos ebéded lesz és meglátod milyen finom:-)))) Azért írtam csak fél tyúkot, mert te csak magadra főzöl nem? Ha több személyre akkor persze egész tyúk szükséges, amit főve a sütéshez kettőbe vágok mindig:-)))) Isteni kiadós étel:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó! Biztos igazad van. De ekkora sütés-főzésre csak ritkán nyílik alkalmam, amikor a drága kicsi feleségem garantáltan órákra nincs itthon. Az igazság az, hogy egyre nehezebben viselem pikírt, gúnyos megjegyzéseit. Amikor kimegy a lányzóhoz Grazba, vagy a húgához Münchenbe, az maga a mennyország.

      Törlés
    2. Na ilyenkorra időzíts egy fél tyúkot megfőzni, meglátod a mennyben fogod magad érezni. A pikírt megjegyzésekkel meg ne törődj, más asszony a kezét-lábát összetenné, ha a férje így főzne, mindig erre gondolj és mosolyogj, tudod mindenki megkapja a magáét egyszer, azt amit érdemel, nos ő is megfogja:-)))))

      Törlés
    3. Tudod, néhány éve még örült ha főztem, dicsérte a főztömet. Voltak ételek, melyek az én reszortom voltak. Amikor leesett a cseresznyefáról, s több csigolyáját és bordáját törte, s egy hónapig feküdt, s ez alatt én főztem, nem volt semmi kritika, pikírt megjegyzés, boldogan befalt mindent. Nos ilyen az élet Tempora mutantur et nos mutamur in illis. Sajnos ő nagyot változott.

      Törlés
  3. Látod, volt idő amikor minden rendben volt, szerette a főztödet, hogy mitől változik meg egy házastárs, akivel több évtizede együtt van az ember jóban rosszban, ott a közös gyerek is, látod ez egy nagy rejtély, esetleg van valakije? ha esetleg igen, akkor miért nem megy el? ha nincs senki harmadik, akkor egy ekkora nagy házban miért nem lehet elviselni a társat, nem tudom, de kívánok neked, sok humort, derűt, nemtörődömséget ezek elviseléséhez, te csak éld az életedet és főzz!!!!
    /Elnézést, hogy vettem a jogot tanácsot adni, de tudok egysmást a házasságról, hiszen magam is 43 éve vagyok együtt a férjemmel, ebből 39 év a házasságunk, hála az égnek jól, persze nálunk is vannak zörrenések, de semmi komoly/

    VálaszTörlés