Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejessalátával
A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.Hozzávalók:
- 1 db konyhakész tengeri sügér (kb 50 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- olívaolaj
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselyem
- 1 kicsi sütőtök fele
- 1/2 fejessaláta
- 1/4 vöröshagyma
A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot, kakukkfüvet és citromot.
A tököt megpucolom, kockára vágom.
Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, s beteszem a sütőbe.
Amíg a hal sül a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.
Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, s a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, s egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése