HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 21., csütörtök

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejessalátával

A hal csodálatos étek, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.

 Hozzávalók:
  • 1 db konyhakész tengeri sügér (kb 50 dkg) 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • 1/2 fejessaláta
  • 1/4 vöröshagyma
Elkészítés:

A halat meglocsolom olajjal, kívül-belül sózom, borsozom, facsarok rá citromot, a belsejébe teszek rozmaringot, kakukkfüvet és citromot.

A tököt megpucolom, kockára vágom.

Egy serpenyőbe teszem a halat, mellé a tököt, sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, s  beteszem a sütőbe.

Amíg a hal sül a salátaleveleket felvágom, a hagymát karikára szelem, vágok citromszeleteket. A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Készítek egy olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem keveréket.

Amikor már csaknem megsült a hal, átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor a halból lefejtek két szeletet, s a tányérra helyezem. Mellépakolom a sült tököt és a salátát, rárakok néhány hagymakarikát, s egy szelet citromot. A halat meglocsolom az olajos, fokhagymás szósszal, egy keveset a saláta is kap.Rozét iszom hozzá. De, aki jobban szereti, ihat hozzá hagyományosan fehérbort.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése