Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal
Már rég főztem póréhagymalevest, megkívántam. Remélem Ti sem bánjátok. A pirított sajtos toasttal különösen finom.Hozzávalók
- 1 db póréhagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék snidling
- 2 db közepes krumpli
- 1 db chili
- 3 kanál vaj
- 1 marék petrezselyem
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fehérbors
- 1 db babérlevél
- tárkony
- kakukkfű
- szerecsendió
- 1 dl fehérbor
- 3 szelet toastkenyér
- 5 dkg füstölt sajt
A hagymákat karikára, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy lábasban a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá vágom a snidlinget és a petrezselymet, s ráöntöm a bort.
Közben a toastra szórok reszelt sajtot, megpirítom, átlósan félbe vágom.
Tálaláskor szedek a levesből, s teszek rá a sajtos toastból.
Isteni lehet ez a levesed! Imádom a póréhagymát, meg a zöldfűszereket, de azt hiszem, én a fehérbort inkább kihagyom belőle.
VálaszTörlés