Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen
A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.
Hozzávalók:
- 30 dkg tarja
- 20 dkg tarkabab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- olaj
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom.
Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel.
Barna kenyérrel fogyasztom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése