HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 8., péntek

Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel

Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.
 
Hozzávalók:
  

  • 7 db különböző színű paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika 
  • 4 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db nagy csiperkegomba törzse
  • 15 dkg kockázott bacon szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • bazsalikom
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • csípős őrölt pirospaprika
  • oregano
  • őrölt bazsalikom
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg spagetti
  • 5 dkg parmezan

  • Elkészítés

    A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

    Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, s 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, s a szószokat.

    Közben sós vízben megfőztem a tésztát. Leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezant. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.






    A parmezan a fotózás után került rá. A holnapi adagnál majd azt is megmutatom.

    P.S. A Hírkereső mai (2013.11.09.) Gasztro Toplistá-ja:





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése