Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.Hozzávalók:
Elkészítés
A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, s 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, s a szószokat.
Közben sós vízben megfőztem a tésztát. Leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezant. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.
A parmezan a fotózás után került rá. A holnapi adagnál majd azt is megmutatom.
P.S. A Hírkereső mai (2013.11.09.) Gasztro Toplistá-ja:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése