Peperonata levesesen gombás tortellinivel, parmezannal
Szeretem az olasz konyhát. A különféle pasta-félék nagy kedvencek. A tortelliniket sokféleképp variálom.Hozzávalók:
- 25 dkg gombás tortellini
- 2 db újhagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 3 db chili
- 3 db paradicsom
- 10 db chilivel töltött olívabogyó
- 12 levél bazsalikom
- 2 db bazsalikom csúcs
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregano
- ketchup
- chiliszósz
- olívaolaj
- parmezan
Elkészítés:
Az újhagymát, paprikát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomokat nyolcadolom, az olívabogyókat félbevágom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomokat, fúszerezem, beleöntöm a szószokat..Öntök rá fél liter vizet, amikor már forró, beleteszem a tésztát, megfőzöm.
Tálaláskor reszelek rá sajtot, díszítem bazsalikommal és chilivel..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése