HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 23., szombat

Peperonata levesesen gombás tortellinivel, parmezannal

Peperonata levesesen gombás tortellinivel, parmezannal

Szeretem az olasz konyhát. A különféle pasta-félék nagy kedvencek. A tortelliniket sokféleképp variálom.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg gombás tortellini
  • 2 db újhagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 10 db chilivel töltött olívabogyó
  • 12 levél bazsalikom
  • 2 db bazsalikom csúcs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • oregano
  • ketchup
  • chiliszósz
  • olívaolaj
  • parmezan

Elkészítés:

Az újhagymát, paprikát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomokat nyolcadolom, az olívabogyókat félbevágom.

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomokat, fúszerezem, beleöntöm a szószokat..Öntök rá fél liter vizet, amikor már forró, beleteszem a tésztát, megfőzöm.

Tálaláskor reszelek rá sajtot, díszítem bazsalikommal és chilivel..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése