Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral/ Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco
Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco -könnyű olasz pasta.
Hozzávalók:
- 15 dkg laskagomba
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db poréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld chilipaprika
- 1 db piros chilipaprika
- capri bogyó
- petrezselyem
- olíva olaj
- főzőtejszín
- citrom
- vaj
- fehérbor
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- spaghetti
- piros chilipaprika díszítésnek
- parmezán (opcionális)
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a porét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
A tésztát sós vízben al dente főzöm.
Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, caprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszint.
Készrepárolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.
Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.
Aki akar, szórhat rá reszelt parmezánt. Bár én nagyon szeretem a sajtokat, amire lehet, teszek is, de most nem akartam, hogy a parmezán elnyomja a gombák ízét.
P.S. A recept megjelent a Hírkereső Gasztro oldalán a Mindmegette alapján:
Nagyon jól néz ki, nekem kellene rá a parmezán is, mert nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésJöhet belőle egy adag:)
VálaszTörlés