HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 17., szerda

Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral/spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco

Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral/ Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco


Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco -könnyű olasz pasta.

Hozzávalók:

  • 15 dkg laskagomba
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db poréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld chilipaprika
  • 1 db piros chilipaprika
  • capri bogyó
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • főzőtejszín
  • citrom
  • vaj
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • spaghetti
  • piros chilipaprika díszítésnek
  • parmezán (opcionális)

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a porét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

A tésztát sós vízben al dente főzöm.

Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, caprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszint.

Készrepárolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.

Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.



Aki akar, szórhat rá reszelt parmezánt. Bár én nagyon szeretem a sajtokat, amire lehet, teszek is, de most nem akartam, hogy a parmezán elnyomja a gombák ízét.

P.S. A recept megjelent a Hírkereső Gasztro oldalán a Mindmegette alapján:


2 megjegyzés: