HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 7., vasárnap

Lecsó lecsókolbásszal és tojással tejfölösen

Lecsó lecsókolbásszal és tojással tejfölösen


Egy kicsit rendhagyó lecsó.

Hozzávalók:
  • 7 db lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 10 db paradicsom
  • 2 db nagyobb hagyma
  • 2 szál lecsó kolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 vastag  szelet füstölt szalonna
  • 6 db tojás
  • olívaolaj 
  • petrezselyem(díszítésnek)
  • chili paprikák (díszítésnek)

Elkészítés:

A hagymát aprítom,  a paprikákat, a kolbászt karikára, a szalonnát kockára vágom.
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd  a paprikát, később belerakom a paradicsomot, a végén pedig a kolbászt, majd beleütöm a tojásokat, összekeverem.

Tálalok, a lecsóra díszítésként kanalazok - rendhagyó módon -  tejfölt, valamint teszek rá egy chili paprikát (ezt a fotózás után a lecsóhoz aprítom) s petrezselyemzöldet.

 Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.



4 megjegyzés:

  1. Szezonban lecsót lecsóval ennék. Bár nem így főzöm, de jól néz ki a tied is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lecsót én is mindennap megenném, nem tudom megunni, már számos változatát tettem fel. A fő összetevők mellett a varriációk száma szinte végtelen. Tök, cukkini, padlizsán, krumpli, rizs, gomba és, és, és ...
      Sütve, főzve, de különböznek az arányokban is, valamint abban is, hogy natúr, vagy kolbásszal, virslivel, sonkával, tojással stb készül.
      Kíváncsi voltam, hogy Te hogy készíted, de amint várható volt, mivel a blogod elsősorban tortákra specializálódott, így nem tudtam meg. Még nincs vége a szezonnak, szívesen látnám a Te verziódat.

      Törlés
  2. Csatlakozom a lecsó kedvelők sorába. Annyira gusztusos, én is csípősen szeretem, azt hiszem a holnapi ebéden nem is kell gondolkodnom:)

    VálaszTörlés
  3. Lecsó csakis csípősen és főleg jó sok!:)

    VálaszTörlés