Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal
Egy izgalmas delikatesz, ha szereted a rákot..
Hozzávalók :
- 3 db óriási (dia 12 cm) csiperkegomba
- 3 púpozott evőkanál rizs
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1/2 doboz (10 dkg ) édesvízi rák
- 1 db chili paprika
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- édes chili szósz
- Vegeta
- extraszűz olíva olaj
- citrom
- ketchup
Elkészítés:
A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chili parikát, aprított petrezselymet, összekeverem.
A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, s a chiliszósszal. Adok rá, s alá olívaolajat, s beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.
Tálaláskor a tányérra rakok egy gombát, meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig - a hasonló étkek esetében - most is vörösborral kísérem le.
P.S. A recept megjelent a Hírkereső Gasztróban, a Mindmegette alapján:
Nekem nagyon tetszik, szívesen megkóstolnám:)
VálaszTörlésDe ki fogom próbálni:)