Penne gombával, mángolddal, füstölt sajttal
Ha gyorsan akarsz egy finom és mutatós olasz tésztát enni.
Hozzávalók
- 20 dkg penne
- 15 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 1/2 hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 2 levél mángold
- petrezselyemlevél
- füstölt sajt
- chili szósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- olíva olaj
- fekete magnélküli olívabogyó
- chili paprikával töltött zöld olívabogyó
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát apróra, a pórét, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a mángoldot és a petrezselymet darabolom, a füstölt sajtot durván lereszelem.
A tésztát sózott vízben felteszem főni.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot és a gombát. Amikor már kész, hozzákeverem az al dente megfőzött tésztát.
Tálalok, teszek rá olívabogyókat és reszelt sajtot, locsolok rá chili szószt.
P.S. A recept szerepel a Hírkereső Gasztro Toplistájában:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése