Kacsaszív pőrkölt vörösborral, tejfölösen, petrezselymes hagymás krumplival
P.Mobil - Szívpörkölt
A szívpörkölt finom étel. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell főzni.
Hozzávalók
- 25 dkg kacsaszív
- kacsazsír
- 2 szelet kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 db pörköltszaft kocka
- vörösbor
- tejföl
- 3 db nagy krumpli
- petrezselyem
- 2 chili paprika (díszítésnek)
- csalamádé
A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A petrezselymet darabolom.
Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vízet, s főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.
Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, s felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.
Tálaláskor formázok a tányérra csalamádét, merek mellé pörköltet, rakok krumplit. Díszítem chilipaprikával és petrezselyemmel.
A finom ételhez egy passzoló zene.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése