HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 31., szerda

Kacsaszív pőrkölt vörösborral, tejfölösen, petrezselymes krumplival, P.Mobil - Szívpörkölt

Kacsaszív pőrkölt vörösborral, tejfölösen, petrezselymes hagymás krumplival

P.Mobil - Szívpörkölt


A szívpörkölt finom étel. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell főzni.
Hozzávalók
  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 2 szelet kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • vörösbor
  • tejföl
  • 3 db nagy krumpli
  • petrezselyem
  • 2 chili paprika (díszítésnek)
  • csalamádé
Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe  vágom. A petrezselymet darabolom.

Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vízet,  s főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.

Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, s felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.

Tálaláskor formázok a tányérra csalamádét, merek mellé pörköltet, rakok krumplit. Díszítem chilipaprikával és petrezselyemmel.



A finom ételhez egy passzoló zene.

P.Mobil - Szívpörkölt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése