Diós-almás pite rummal ízesítve
Hozzávalók:Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- kevés tej
- só
- 1 sütőpor
- 3 tojás
- 1 kg alma
- 15-20 dkg cukor
- fahéj
- darált dió
- citrom reszelt héja
- rum (opcionális)
- gríz
- porcukor /vanílliás porcukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben..
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjával, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal. Ráborítjuk a másik lapot, megnyomkodjuk, villával megszúrkodjuk, megkenjük tojással. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.
Bocsánat, de 2 dkg vajból 40 dkg liszttel hogyan gyúrsz tésztát?
VálaszTörlésTermészetesen sehogy, az írásnál lemaradt egy 0. Nem vettem észre, bocsi. Már javítottam. Köszi, hogy felhívtad a hibára a figyelmemet.
Törlésfinom kis süti ez
TörlésEzt a sütit nagyon szeretem:)
VálaszTörlésNahát! Csak nemhogy sütésre adtad a fejed?
VálaszTörlés