Gombás, sonkás, mángoldos, sajtos omelette bruschettá-val
Aki szereti az olasz ízvilágot, annak bejön ez az omlett.
Hozzávalók :
- 10 dlg csiperke gomba
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/2 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- 1 levél mangold
- bazsalikom
- 1 púpozott kanál liszt
- 1 kevés tej
- 1 szelet pizzasonka
- füstölt sajt
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- édes chili szósz
- 2 szelet toast kenyér
Elkészítés:
A vöröshagymát szeletelem, az egyik fokhagymát apróra, a póréhagymát, hegyes- és chili paprikát karikára vágom, 1 paradicsomot kockára vágok, a másikat szeletelem, a petrezselymet, s a mángoldot darabolom. A pizzasonkát kockára vágom, a sajtot durván lereszelem.
A tojásokat felverem, fűszerezem, belekeverem az egyik chilit, a petrezselyemzöldet, lisztet, tejet és a sajt felét.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a paprikákat, a sonkát, végül a gombát, mángoldot és a paradicsomot. Félreteszem, melegen tartom. A toast kenyereket megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olajjal.
A serpenyőben most az omelette-t készítem el, rápakolom a tölteléket, locsolok rá chili szószt, félbehajtom, melléteszem a szeletelt paradicsomot.
Tálalok, az omelette-re teszem a sajt másik felét, mellé kerül a paradicsom és a bruschetta fokhagymával. Díszítem bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése