Baconba tekert, túróval töltött gombafejek krumpliágyon lecsókolbásszal
A töltött gombafejek és paradicsomok nem csak finomak, de nagyon mutatósak is.
Hozzávalók:
- 2 db nagy krumpli
- 14 db csiperke gomba
- 1 db nagy Lucullus paradicsom
- 7 szelet bacon
- 10 dkg tehéntúró
- 1 nagy kanál tejföl
- 1 db tojás
- olívaolaj
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- petrezselyem
- zellerlevél
- só
- őrölt fekete bors
- 1 szál lecsó kolbász
- 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom.
A gombáknak eltávolítom a törzsét, a paradicsomot kettévágom, kivájom. A törzset és a paradicsom belsejét aprítva egy keverőtálba teszem.
A bacon szeleteket félbevágom, betekerem a gombákat, s rárakom a krumplira, a paradicsomokat szintén, fűszerezem
A keverőtálban a túrót, tejfölt, tojást, aprított petrezselyem és zeller levelet, valamint újhagymát fűszerezés után összekeverem, s beletöltöm a gombákba és paradicsomokba.
A lecsókolbász héját lehúzom, felkarikázom, s beteszem a serpenyőbe, mindegyikre helyezek egy karika paprikát. Meglocsolom egy kevés olajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Amikor megsült, tálalok. A tányérra szedek egy paradicsomot, mellé krumplit, rá gombafejeket és kolbászt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése