HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 21., vasárnap

Zöldséges egytál (leves) kacsaszívvel

Zöldséges egytál (leves) kacsaszívvel


Ez egy igen tartalma zöldségleves, kacsaszívvel megbolondítva.

Hozzávaló

  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szelet karalábé
  • 1 fél zellergumó
  • zeller szál és levél
  • petrezselyemlevél
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db póréhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 db csiperkegomba
  • 10 dkg (10 db) kacsaszív 
  • kacsazsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • Vegeta
  • 1 db szárnyashúsleves kocka
  • fehérbor

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.

A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, s fehéredésig sütöm, belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem. Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, s főzöm. Kb. 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, s tovább főzöm, mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul. (Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.) Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehér bort.

Tálalok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése