Zöldséges egytál (leves) kacsaszívvel
Ez egy igen tartalma zöldségleves, kacsaszívvel megbolondítva.
Hozzávaló
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 4 szál sárgarépa
- 1 szelet karalábé
- 1 fél zellergumó
- zeller szál és levél
- petrezselyemlevél
- 1 db nagyobb krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 db póréhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 db csiperkegomba
- 10 dkg (10 db) kacsaszív
- kacsazsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- Vegeta
- 1 db szárnyashúsleves kocka
- fehérbor
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.
A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, s fehéredésig sütöm, belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem. Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, s főzöm. Kb. 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, s tovább főzöm, mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul. (Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.) Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehér bort.
Tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése