HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 7., péntek

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülök sonkával

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva

Hozzávalók 



  • 1 üveg: 25 dkg lecsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • napraforgó olaj 
  • 1 db 20 cm-es póréhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 20 dkg csülök sonka felvágott 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika


  • Elkészítés

    A burgonyákat felteszem héjában főni.

    A póréhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb,  a sonkát nagyobb kockára vágom , a gombát szeletelem.

    Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.

    Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Fűszerezem, összerottyantom. Kész, lehet tálalni.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése