Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
Nem éppen diétás kaja, de nagyon finom.Hozzávalók:
- 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
- 5 szelet bacon
- 10 dkg csülöksonka felvágott
- 1 dl tejföl
- 10 dkg francia sajt
- 3 db burgonya
- 1/2 póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 5 ág kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- morzsolt bazsalikom
- oregano
- kolbászzsír
- olívaolaj
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt s megszórom sóval, borssal.
A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom borsozom.
A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverés mellett 30percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.
Nagyon gusztusos! Ezt egyszer kipróbálom.
VálaszTörlés