Halászlé kétféle halból
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.Hozzávalók:
- 1 ponty filé
- 1/2 harcsa filé
- 20 dkg belsőség (tej és ikra )
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
- 1 doboz halászlé sűrítmény
- 1 ek paprika sűrítmény
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
- 1 dl vörösbor
- 1 ek zsír
- 1,5 l víz
A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.
Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.
Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort.
Amikor megfőtt, tálalok.Teszek rá t egy chili paprikát.
Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2014.02.23.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése