HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 21., péntek

Halászlé kétféle halból

Halászlé kétféle halból

A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.

Hozzávalók:

  • 1 ponty filé
  • 1/2 harcsa filé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra ) 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 ek paprika sűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek zsír 
  • 1,5 l víz
    Elkészítés:

    A halakat felvágom, besózom,  s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

    Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.

    Egy lábasban a hagymát  zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát,  hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat.  Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort.

    Amikor megfőtt, tálalok.Teszek rá t egy  chili paprikát.

    Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.


    P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2014.02.23.) Gasztro Top-jába:





     

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése