HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 18., kedd

Fehérboros fácánhúsleves

Fehérboros fácánhúsleves

Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült

Hozzávalók:
  • 1/2 fácán
  • 50 dkg marhacsont
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 db chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 szem boróka bogyó
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kk szemes bors
  • pici gyömbér
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • köménymag
  • sáfrány
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg cérnametélt 
Elkészítés:

A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom.. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.

Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.

Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Közben kifőzöm a tésztát.

Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.

Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése