Fehérboros fácánhúsleves
Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készültHozzávalók:
- 1/2 fácán
- 50 dkg marhacsont
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 db csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 4 db chili
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 6 szem boróka bogyó
- 3 db szegfűszeg
- 1 kk szemes bors
- pici gyömbér
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- köménymag
- sáfrány
- 1 dl száraz fehérbor
- 15 dkg cérnametélt
A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom.. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.
Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Közben kifőzöm a tésztát.
Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése