Marhahúsleves metélttésztával
Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár és fartő
- 2 db marhacsont
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 2 db csiperkegomba
- 4 db kelbimbó
- 1 db hegyes csípős paprika
- 1 db paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 szál zellerlevél
- 2 db marhahúsleves kocka
- 6 szem egész bors
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- sáfrány
- 1 pohárnyi cérnametélt
A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát, s a kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm
Közben külön vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chili paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése