HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 16., vasárnap

Marhahúsleves metélttésztával

Marhahúsleves metélttésztával

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár és fartő
  • 2 db marhacsont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 db kelbimbó
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél 
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 6 szem egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika 
  • sáfrány
  • 1 pohárnyi cérnametélt
Elkészítés:

A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot  negyedelem, a gombát, s a kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm

Közben külön vízben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chili paprikát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése