HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 12., szerda

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütőtökkel

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon, krumplival és sütőtökkel

Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Hozzávalók
  • 2 szál sütnivaló házias csípős kolbász
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított vecsési káposzta
  • 2 db bagy burgonya
  • 1 kicsi sütőtök fele
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom A szalonnát kettészelem, bevagdosom.

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a  szalonna szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.

30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. "0 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton (20 C fok) még tízpercig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket.

Fehérborral fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése