HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 14., péntek

Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával

Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával

Egy kis exotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.

Hozzávalók
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kukorica (konzerv)
  • 2 db chilipaprika
  • 12,5  dkg krémsajt (Philadelphia zöldfűszeres)
  • 15dkg keménysajt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl tej
  • 5 cl Tequila (Sierra Tequila Silver)
  • őrölt fehér bors
  • őrölt chilipaprika
  • szerecsendió
  • Tabasco
  • olívaolaj
  • 1 db tortilla lap

Elkészítés:
 
A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit kariára vágom.  A sajtot lereszelem.

A vajat  kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne  a lisztet,  hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.

Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet,  hozzáadom a leveskockát, fűszerezem, 5 percig főzöm,  majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a Tekilá-t. 

Tálaláskor teszek rá kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolok rá Tabascot.






2 megjegyzés:

  1. Mi a véleményed, jó lenne úgy is, ha összeturmixolnám krémlevessé? Tálalásnál persze tennék bele egész kukoricaszemeket is.

    VálaszTörlés
  2. Természetesen. Megmondom őszintén, eredetileg én is úgy terveztem, de lusta voltam elővenni a botmixert, s utána mosogatni. A cím is úgy szólt eredetileg, mexikói sajtkrémleves.

    VálaszTörlés