Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával
Egy kis exotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kukorica (konzerv)
- 2 db chilipaprika
- 12,5 dkg krémsajt (Philadelphia zöldfűszeres)
- 15dkg keménysajt
- 1 db húsleveskocka
- 1 dl tej
- 5 cl Tequila (Sierra Tequila Silver)
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt chilipaprika
- szerecsendió
- Tabasco
- olívaolaj
- 1 db tortilla lap
Elkészítés:
A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit kariára vágom. A sajtot lereszelem.
A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne a lisztet, hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.
Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet, hozzáadom a leveskockát, fűszerezem, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a Tekilá-t.
Tálaláskor teszek rá kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolok rá Tabascot.
Mi a véleményed, jó lenne úgy is, ha összeturmixolnám krémlevessé? Tálalásnál persze tennék bele egész kukoricaszemeket is.
VálaszTörlésTermészetesen. Megmondom őszintén, eredetileg én is úgy terveztem, de lusta voltam elővenni a botmixert, s utána mosogatni. A cím is úgy szólt eredetileg, mexikói sajtkrémleves.
VálaszTörlés