HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 22., szombat

Fehérboros sütőtök krémleves Fekete erdő sonkával

Fehérboros sütőtök krémleves Fekete erdő sonkával

Már rég főztem sütőtök krémlevest, most bepótolom, persze egy kicsit másképp, mint amit eddig feltettem.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kanadai tök fele
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 kisebb póréhagyma fele
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1db füstölt sonka kocka
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 dl fehér bor
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg Schwarzwald Schinken (Fekete erdő sonka)
  • tökmag
  • olíva olaj
  • tökmag olaj
Elkészítés:

A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom.  A sárgarépát  is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.

Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.

A zsiradékon a hagymát  dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát és megfőzöm.

Amikor kész,  öntök hozzá bort,  tejszínt,  botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a  középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, s locsolok rá tökmagolajat




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése