HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 12., szerda

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel

Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel

Egyik kedvencem, a kacsacomb.

Hozzávalók
  • 3 db kacsacomb
  • 3 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 1/2 vöröskáposzta
  • 3 db sárgabarack befőtt
  • 3 tk áfonya lekvár
  • olívaolaj
  • 1 db lilahagyma
  • vörösborecet
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 tk cukor
Elkészítés:

 A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.

A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon , vörösborecettel megpárolom.

A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.

A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy  kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése