Sült kacsacomb hagymás krumplipürével, párolt vörös káposztával, áfonyás sárgabarack befőttel
Egyik kedvencem, a kacsacomb.Hozzávalók
- 3 db kacsacomb
- 3 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- 1/2 vöröskáposzta
- 3 db sárgabarack befőtt
- 3 tk áfonya lekvár
- olívaolaj
- 1 db lilahagyma
- vörösborecet
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- 1 tk cukor
A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.
A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon , vörösborecettel megpárolom.
A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.
A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése