Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben,. Ezúttal egy harcsa. került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann"s majonézt, azt használtam.Hozzávalók:
- 1 db harcsafilé (kb. 40 dkg)
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vörösborecet
- mogyorónyi gyömbér
- 3 db burgonya
- 1 dl Hellmann"s majonéz
- 1 dl tejfől
- 1/2 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.
A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.
A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.
Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.
Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése