HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 20., szombat

Vörösboros vaddisznó pörkölt tejfölösen, gnocchival, csemege uborkával

Vörösboros vaddisznó pörkölt tejfölösen, gnocchival, csemege uborkával


A húst a főzés előtt egy napig pácoltam, majd  vörösborral főztem.

Hozzávalók:

A pörkölthez:
  • 30 dkg csontnélküli
    vaddisznóhús (pl. comb)
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 db babérlevél 
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény 
  • borókabogyó
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • citrom
  • 2 dl víz
A gnocchihoz:
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 3 ek liszt
  • 1 db tojás
  • víz
  • mangalica zsír 
A tálaláshoz:
  • 2 ek tejföl
  • 2 db chili
  • 2 db ecetes uborka

Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, kockára vágom, vízbe áztatom. Bepácolom olajban  zöld és őrölt fűszerekkel.

A hagymát, fokhagymát durván aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom

Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát,  megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, s beleteszem a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, öntök bele vörösbort, facsarok bele citromot.

Közben a krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gnocchikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forrózsírban megforgatom.

Tálaláskor szedek a tányérra  gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit, a tányérra pedig egy uborkát.

Vörösborral fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése