Vörösboros vaddisznó pörkölt tejfölösen, gnocchival, csemege uborkával
A húst a főzés előtt egy napig pácoltam, majd vörösborral főztem.
Hozzávalók:
A pörkölthez:
- 30 dkg csontnélküli
vaddisznóhús (pl. comb) - 2 ek olaj
- 3 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 1 db babérlevél
- 1 ek mangalicazsír
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- borókabogyó
- 4 szál kakukkfű
- 2 szál rozmaring
- citrom
- 2 dl víz
- 2 db nagyobb krumpli
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- só
- víz
- mangalica zsír
- 2 ek tejföl
- 2 db chili
- 2 db ecetes uborka
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, kockára vágom, vízbe áztatom. Bepácolom olajban zöld és őrölt fűszerekkel.
A hagymát, fokhagymát durván aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom
Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, s beleteszem a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, öntök bele vörösbort, facsarok bele citromot.
Közben a krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gnocchikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forrózsírban megforgatom.
Tálaláskor szedek a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit, a tányérra pedig egy uborkát.
Vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése