HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 5., péntek

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel


Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

Hozzávalók:


  • 20 dkg darált sertés hús
  • 1 pohár gersli (árpagyöngy)
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 2 db paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • kakukkfű
  • étolaj
  • 1 dl tejföl


Elkészítés:


A gerslit beáztatom.

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom. A káposztát nem csavarom ki. Az egyik újhagymalevelet félreteszem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a darált húst, s kifehéredésig kevergetem. Beleteszem a káposztát és a gerslit, fűszerezem, fedő alatt főzöm 20 percig.

Majd rárakosgatom a paprikát, a paradicsomot, beleöntöm a vörösbort, bőségesen teszek rá tejfölt, berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütöm.

Tálaláskor meghintem az újhagyma zöldjével.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése