Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertés hús
- 1 pohár gersli (árpagyöngy)
- 20 dkg savanyított káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 db babérlevél
- 2 db paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- kakukkfű
- étolaj
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A gerslit beáztatom.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom. A káposztát nem csavarom ki. Az egyik újhagymalevelet félreteszem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a darált húst, s kifehéredésig kevergetem. Beleteszem a káposztát és a gerslit, fűszerezem, fedő alatt főzöm 20 percig.
Majd rárakosgatom a paprikát, a paradicsomot, beleöntöm a vörösbort, bőségesen teszek rá tejfölt, berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütöm.
Tálaláskor meghintem az újhagyma zöldjével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése