Hurka és kolbász velesült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával
Tegnap már nagyon őszies volt az idő, s az özönvízszerű esőben bőrig áztam, igazán jól esett egy kupica után ez a disznóság.
Hozzávalók :
- 1 db májas hurka (kb 10 dkg)
- 1 db véres hurka (kb 10 dkg)
- 2 db kolbász (kb 15 dkg)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 4 db krumpli
- 20 dkg savanyított káposzta
- napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- őrölt pirospaprika
- morzsolt kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit megmosom, előfőzöm, beteszem egy serpenyőbe, mellérakom a villával megszurkált hurkákat és kolbászt, valamint a káposztát. A káposztára rakok szeletelt szalonnát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal és paprikával. Az egészet meglocsolom olajjal. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után megfordítom a hurkákat, a kolbászt, s a krumplikat. Újabb 30 perc után kész a lakomám.
A felét tányérra szedtem. Igazán finom volt fehérbor kíséretében. Ráadásul a náthát is megúsztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése