HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 3., szerda

Tengeri hal rántva majonézes újkrumplival

Tengeri hal rántva majonézes újkrumplival


Eredetileg paprikás krumplira gondoltam, de a mélyhűtőben a rendezkedés során találtam 2 szelet halat. Már nem az eredeti csomagolásban volt, így csak feltételezem, hogy tonhal lehetett. Gyári majonézt használtam, egy kicsit feljavítva. Sajnos lilahagyma nem volt itthon. Vele még finomabb lett volna a saláta.

Hozzávalók:

  • 2 szelet tengeri hal
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • 6 db újkrumpli
  • 4 ek majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk mustár
  • só őrölt fekete bors
  • 1 tk citromlé

  • Elkészítés:

    A krumplikat megpucoltam, felszeleteltem, sós vízben megfőztem. Elkészítettem a majonézt. Amikor a krumpli kihűlt, összekevertem a majonézzel, betettem a hűtőbe.

    A hal szeleteket ketté vágtam, sóztam, borsoztam, duplán bepaníroztam. Forró olajban kisütöttem.

    Tálaláskor raktam a tányérra két darab halat, s mellékanalaztam, a krumpli saláta felét.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése