Vörösboros füstölt szalonnás, kolbászos, gombapaprikás petrezselymes krumplival
A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva még finomabb. Most a szokásos nokedli helyett petrezselymes újkrumplival készült.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 db újhagyma zöldjével
- 1 db új lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 2 db paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg csípős kolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- étolaj
- 9 db újkrumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A krumplikat megkapirgálom, előfőzöm, majd megpirítom.
A hagymát, fokhagymát aprítom, a gombákat felszeletelem, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A szalonnát kisebb darabokra vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem.
Olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát. Fűszerezem.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beleteszem a kolbászt, öntök hozzá vörösbort. A végén hozzákeverem a tejfölt.
Tálaláskor szedek a tányérra krumplit, tépek rá petrezselymet, mellékanalazom a gombapaprikást, szórok rá újhagyma zöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése