HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 14., vasárnap

Vörösboros füstölt szalonnás, kolbászos, gombapaprikás petrezselymes krumplival

Vörösboros füstölt szalonnás, kolbászos, gombapaprikás petrezselymes krumplival


A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt  szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva még finomabb. Most a szokásos nokedli helyett petrezselymes újkrumplival készült.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 1 db új lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg csípős kolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • étolaj
  • 9 db újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A krumplikat megkapirgálom, előfőzöm, majd megpirítom.

A hagymát, fokhagymát aprítom, a gombákat felszeletelem, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A szalonnát kisebb darabokra vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem.

Olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát. Fűszerezem.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beleteszem a kolbászt, öntök hozzá vörösbort. A végén hozzákeverem a tejfölt.

Tálaláskor szedek a tányérra krumplit, tépek rá petrezselymet, mellékanalazom a gombapaprikást, szórok rá újhagyma zöldet.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése