Csípős füstölt grillkolbászkák és füstölt kolozsvári szalonna zöldségekkel együtt sütve
A hentes külön felhívta a figyelmem, hogy a kolbász csípős. Mondom, tudom, ezért választottam. De nagyon csípős mondja ő. Nos, azt kell mondanom, hogy enyhén csípős volt. Erről eszembe jut, hogy a németek zöme könnyes szemmel mondta az étteremben a repi vacsoráknál a magyar ételeknél, hogy "sehr scharf", miközben én még külön megszórtam paprikával. Szóval, minden relatív. Bár igaz, hogy én különös kedvelője vagyok a csípős ételeknek. Többek közt Indiában, Kínában, Mexikóban, melyek híresek a csípős ételekről, a személyzet megbámult, amikor én még külön chilit kértem.
Hozzávalók:
- 8 db csípős füstölt grillkolbászka (kb. 25 dkg)
- 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 3 db piros lecsó paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 4 db csiperkegomba
- 4 db újkrumpli
- só
- őrölt fekete bors
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm.
A hagymát megpucolom. A szalonnából 4 kis szeletet vágok.
Egy serpenyőbe kevés olajat locsolok, s belerakom az összes hozzávalót. A 180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd még 10 percig grillezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése