Fehérboros currys-tejszínes cukkini krémleves tejföllel, chilivel, pirított kenyérrel
Szeretem a krémleveseket, ezen belül a cukkini krémleves nagy kedvenc, imádom cifrázni, mindig újabb verziókat találok ki.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szál petrezselyem
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 db zöldség-leveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- curry
- 3 dl víz
- 1 dl fehérbor
- 4 kanál tejföl
- 2 db chili
- mk salátaolaj
- 2 szelet kenyér
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom
Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.
Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, chlivel, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, beleöntöm a bort, s botmixerrel pürésítem.
A kenyeret megpirítom.
Tálalok. A tányérba merek a levesből, a közepére kanalazok tejfölt, teszek rá chilit, körberakom a feldarabolt pirítóssal, szórok rá curryt, s locsolok rá salátaolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése