Menemen, avagy a török lecsó
Az igazi török zöld paprika nálunk sajnos ismeretlen, ezért csípős hegyes paprikát is adtam a lecsópaprikához. Gondolom ízre nincs nagy különbség.
Hozzávalók:
- 34 db piros lecsópaprika (kb. 75 dkg)
- 2 db zöld csípős hegyes paprika
- 3 db chili paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (kb. 30 dkg)
- 5 ek olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- morzsolt bazsalikom
- morzsolt oregánó
- morzsolt kakukkfű
- petrezselyem
- 4 db tojás
- 1 szelet fehér sajt (kb. 5 dkg)
Elkészítés
A paprikákat felszeletelem. A hagymát felszeletelem, a fokhagymát felaprítom, megdinsztelem. Sózom, borsozom. Hozzáadom a paprikát.
A paradicsomot felvágom, beteszem a serpenyőbe, megszórom morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval. fedő alatt tovább párolom.
Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítok ki, ebbe ütöm a tojásokat, és rárakom a darabolt sajtot. Csak addig hagyom a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra - mint a tükörtojások - sülnek, s a sajtok egy kicsit megolvadnak. Megszórom az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
Azonnal tálalom, kenyérrel és vörösborral fogyasztom. A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek ebédre készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése