A feleségem kertjében rengeteg füge termett. Idén elhatározta, hogy fügebort készít. Bár Iránban én is készítettem füge, datolya és mazsolabort, amellett, hogy 5 hl szőlőborom is volt (nem azért, de a kolónia legjobbja az én borom volt), több mint 80 liter brandyt és pálinkát is főztem, az volt a kívánsága, hogy a netről nézzek fügebor recepteket. Nos, le is mentettem neki 4 receptet (jobban járt volna, ha a borkészítést rám bízza). No mindegy, 4 db fügét sikerült megmentenem, ebből lett ez az étel.
Hozzávalók:
- 4 db füge
- 3 dkg borseprős érett sajt
- 1 db paradicsom
- 2 tk olívaolaj
- 4 szelet (kb 3 dkg) selyem sonka
- 1 szál zellerlevél
- 1 ek szeletelt olívabogyó
- só
A fügék szárvégét levágom, négybe hasítom (de nem végig), ebbe helyezem a sajt darabokat, melléteszem a paradicsomot, locsolok rá kevés olívaolajat, s a sütőben 200 C fokon meggrillezem.
Egy tányérra teszem a zellerszálat, köré a göngyölt selyemsonkát, rá a fügéket, s szórok rá olívabogyókat. Sózom.
Melegen, császárzsemlével, vörösbor kíséretében fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése