HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. augusztus 27., szombat

Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssal

Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssal


Kevés munkával, gyorsan elkészíthető étel. A sütés tart a legtovább.

Hozzávalók:

  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 5 dkg csípős parasztkolbász
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 10 dkg mini mozzarella 
  • 10 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • plívaolaj
  • 0,5 db piros paprika
  • 0,5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 6 szelet toast kenyér

Elkészítés:

A kolbászból és a fokhagymából öt szeletet vágok.

A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, beleültetem egy serpenyőbe. Teszek mindegyikbe   egy-egy szelet kolbászt és fokhagymát, rá két-két mozzarella golyót. Rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Lefedem alufóliával.

A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 15 percig sütöm.

Leveszem a fóliát, s tovább sütöm 10 percig, majd grillezem még bő 5 percig.

Közben vágok néhány szeletet a paprikákból, s megpirítom a toastokat.

Tálaláskor rakok a tányérra két és fél paradicsomot, szeletelt paprikát és 3 szelet félbevágott pirítóst.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése