Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssal
Kevés munkával, gyorsan elkészíthető étel. A sütés tart a legtovább.
- 5 db nagyobb paradicsom
- 5 dkg csípős parasztkolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mini mozzarella
- 10 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- plívaolaj
- 0,5 db piros paprika
- 0,5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 6 szelet toast kenyér
Elkészítés:
A kolbászból és a fokhagymából öt szeletet vágok.
A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, beleültetem egy serpenyőbe. Teszek mindegyikbe egy-egy szelet kolbászt és fokhagymát, rá két-két mozzarella golyót. Rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Lefedem alufóliával.
A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 15 percig sütöm.
Leveszem a fóliát, s tovább sütöm 10 percig, majd grillezem még bő 5 percig.
Közben vágok néhány szeletet a paprikákból, s megpirítom a toastokat.
Tálaláskor rakok a tányérra két és fél paradicsomot, szeletelt paprikát és 3 szelet félbevágott pirítóst.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése