Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssal
Kevés munkával, gyorsan elkészíthető étel. A sütés tart a legtovább.
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb paradicsom
- 5 dkg csípős parasztkolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mini mozzarella
- 10 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- plívaolaj
- 0,5 db piros paprika
- 0,5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 6 szelet toast kenyér
Elkészítés:
A kolbászból és a fokhagymából öt szeletet vágok.
A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, beleültetem egy serpenyőbe. Teszek mindegyikbe egy-egy szelet kolbászt és fokhagymát, rá két-két mozzarella golyót. Rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Lefedem alufóliával.
A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 15 percig sütöm.
Leveszem a fóliát, s tovább sütöm 10 percig, majd grillezem még bő 5 percig.
Közben vágok néhány szeletet a paprikákból, s megpirítom a toastokat.
Tálaláskor rakok a tányérra két és fél paradicsomot, szeletelt paprikát és 3 szelet félbevágott pirítóst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése