HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 14., vasárnap

Macheroni tejföllel, sajttal, baconnel, újhagymával megszórva

Macheroni tejföllel, sajttal, baconnel, újhagymával megszórva

A csusza olaszos változata.

Hozzávalók:

  • 25 dkg macheroni tészta
  • 15 dkg panchetta, vagy darabolt bacon 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg parmezan
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 szál újhagyma zöldjével

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

Közben a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem.

Olajon megpirítom a bacont és a hagymákat.  A sült baconból egy keveset félreteszek.

A sajtot lereszelem.

Amikor a  tészta már al dente állagú,  a serpenyőbe szedem, locsolok rá kevés főzővizet, fűszerezem.  Összekeverem.

Szedek a tányérba a tésztából, kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot, bacont, s újhagyma zöldjét. Teszek rá egy petrezselyemlevelet. (Az esőtől felázott, sáros  talajon nem tudtam a petrezselyemágyást megközelíteni, így csak egy kicsi petrezselymet sikerült a járda mellett lecsípni.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése