A csusza olaszos változata.
Hozzávalók:
- 25 dkg macheroni tészta
- 15 dkg panchetta, vagy darabolt bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 5 dkg parmezan
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 1 szál petrezselyem
- 1 szál újhagyma zöldjével
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
Közben a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem.
Olajon megpirítom a bacont és a hagymákat. A sült baconból egy keveset félreteszek.
A sajtot lereszelem.
Amikor a tészta már al dente állagú, a serpenyőbe szedem, locsolok rá kevés főzővizet, fűszerezem. Összekeverem.
Szedek a tányérba a tésztából, kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot, bacont, s újhagyma zöldjét. Teszek rá egy petrezselyemlevelet. (Az esőtől felázott, sáros talajon nem tudtam a petrezselyemágyást megközelíteni, így csak egy kicsi petrezselymet sikerült a járda mellett lecsípni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése