HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 20., szombat

Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben zöldborsós rizzsel, sült krumplival

Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben zöldborsós rizzsel, sült krumplival


Minimális munkával készülő finomság.

Hozzávalók:

  • 4 db nagy csiperke gomba
  • 2 db gomba törzse
  • 14 dkg májas hurkafelvágott
  • 10 dkg véres hurkafelvágott
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 db burgonya
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom, a krumplit előfőzöm.

A gombának kitöröm a törzsét. Beteszem egy serpenyőbe, rárakom a félbevágott hurkafelvágottakat,  betekerem a baconba, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Mellérakom a gombatörzseket,  a krumplikat. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra, s 200 C fokon megpirítom.

A rizst mikróban megpárolom (600 W-on 7 percig, majd  180 W-on 15 percig). Az utolsó 10 percben beteszem a borsót i. Sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra  2 db gombát 1 db gombatörzset, s mellé egy kupac zöldborsós rizst, s egy krumplit. Díszítem paradicsomszeletekkel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése