Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben zöldborsós rizzsel, sült krumplival
Minimális munkával készülő finomság.
Hozzávalók:
- 4 db nagy csiperke gomba
- 2 db gomba törzse
- 14 dkg májas hurkafelvágott
- 10 dkg véres hurkafelvágott
- 4 szelet bacon
- 10 dkg rizs
- 5 dkg zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 2 db burgonya
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A rizst előző este beáztatom, a krumplit előfőzöm.
A gombának kitöröm a törzsét. Beteszem egy serpenyőbe, rárakom a félbevágott hurkafelvágottakat, betekerem a baconba, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Mellérakom a gombatörzseket, a krumplikat. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra, s 200 C fokon megpirítom.
A rizst mikróban megpárolom (600 W-on 7 percig, majd 180 W-on 15 percig). Az utolsó 10 percben beteszem a borsót i. Sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra 2 db gombát 1 db gombatörzset, s mellé egy kupac zöldborsós rizst, s egy krumplit. Díszítem paradicsomszeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése