Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva, vele sült krumplival, s petrezselymes rizzsel
A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk.
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök (kb. 40 dkg)
- 10 dkg darált sertéshús (fűszerezett kolbászhús)
- 3 ek rizs
- 1 szál nagy újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1,5 db paradicsom
- 2 db nagy csiperkegomba törzse
- 1 db tojás
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olíva olaj
- 5 dkg trappista sajt
- 9 db krumpli
- 5 ek rizs
- petrezselyem
Elkészítés:
A tököt félbevágom, a magjait eltávolítom. Beteszem egy nagy serpenyőbe, öntök rá és alá vizet, s 180 C fokon, hőlégkeverésen 45 percig főzöm/sütöm a sütőben.
A krumplikat héjában előfőzöm.
A töltelékbe való rizst a mikróban előfőzöm, a körítéshez valót pedig készre főzöm.
A hagymát felszeletelem, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A paprikát, gombát, paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a kolbászhúst, majd a zöldségeket.
Egy keverőtálban összekeverem a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket.
A krumplikat megpucolom.
A tűzhelyet elzárom, s a tököt még hagyom 5 percig párolódni a gőzben. Majd kiveszem, bekenem kolbászzsírral, sózom, borsozom, vissza teszem a serpenyőbe, megtöltöm a raguval, melléteszem a krumplikat, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Beteszem a sütőbe, s 180 C fokon 30 percig sütöm.
Lereszelem a sajtot. Ráteszem a tökre, s 10 percig tovább sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra, s még 5 percig pirítom.
Amikor már szép színt kapott, kiveszem és tálalok. A tökből vágok egy darabot, s a tányérra helyezem, rakok mellé 3 darab krumplit, egy kupac rizst, rá petrezselyem levelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése