HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 6., szombat

Gyömbéres narancs-sárgarépa krémleves tejföllel

Gyömbéres narancs-sárgarépa krémleves tejföllel


Friss gyömbért szerettem volna használni, de nem találtam. Valószínűleg a feleségem tette bele a gyümölcs italába. Amióta megkapta a konyhai robotgépét, állandóan turmixol, nagyon egészségesen akar élni. A lányunkkal versengve készítik a vitamin-bombákat. Hallom, ahogy a skypon erről beszélnek.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa (kb. 25 dkg
  • 1 db burgonya
  • 5 db narancs (55 dkg)
  • 3 ek vaj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 4 dl víz
  • 1 pohár tejföl


  • Elkészítés:

    A hagymát aprítom, egy fazékban vajon megdinsztelem.

    Közben a répát és a burgonyát megpucolom, feldarabolom, a hagymához adom. Együtt tovább dinsztelem. Majd felöntöm a vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

    Egy narancs héját lereszelem, mindegyiket megpucolom, gerezdekre szedem.

    Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, három narancsot a leveshez adok, rövid ideig együtt főzöm.

    Botmixerrel pépesítem a levest kb másfél deci tejföllel, de azért hagyok kevés darabosat is.

    Felrottyantom.

    Tálaláskor szedek egy tányérba levest, teszek rá egy kanál tejfölt, s öt gerezd narancsot.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése