Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni
Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.
Hozzávalók:
- 0,5 db karfiol
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
- 4 db krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 2 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek liszt
- 2 db tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 db paradicsom
- 1 ek zöldborsó
- 1 újhagyma zöldje
- 1 ek csípős ketchup
- 1 ek majonéz
- 1 ek kaukázusi kefir
- 1 ek chiliszósz
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, s megfőzöm.
Közben a tojásokat felverem, krumplit megpucolom, lereszelem, sózom, borsozom, a liszttel, az aprított petrezselyemmel, fokhagymával és a tojás egy harmadával összekeverem., pogácsákat készítek.
A karfiolt villával összetöröm, sózom, borsozom, összekeverem a zsemlemorzsával és a tojás egyharmadával, pogácsákat készítek.
A pogácsákat lelapítom, lisztben és a maradék tojásban meghempergetem, s forró olajban kisütöm.
A paradicsomot felszeletelem, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a zöldborsót mikróban megpárolom.
Tálaláskor szedek a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekorálom paradicsom szeletekkel és zöldborsóval, szórok rá újhagyma zöldet és kanalazok rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.
Nagyon tetszik!!
VálaszTörlésKöszönöm.
Törlés