HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 26., péntek

Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni

Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni


Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.

Hozzávalók:

  • 0,5 db karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 4 db krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek liszt 
  • 2 db tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek zöldborsó
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 ek csípős ketchup
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek kaukázusi kefir
  • 1 ek chiliszósz

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, s megfőzöm.

Közben a tojásokat felverem,  krumplit megpucolom, lereszelem, sózom, borsozom, a liszttel, az aprított petrezselyemmel, fokhagymával és a tojás egy harmadával összekeverem., pogácsákat készítek.

A karfiolt villával összetöröm, sózom, borsozom, összekeverem a zsemlemorzsával és a tojás egyharmadával, pogácsákat készítek.

A pogácsákat lelapítom, lisztben és a maradék tojásban meghempergetem, s forró olajban kisütöm.

A paradicsomot felszeletelem, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a zöldborsót mikróban megpárolom.

Tálaláskor szedek a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekorálom paradicsom szeletekkel és zöldborsóval, szórok rá újhagyma zöldet és kanalazok rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.



2 megjegyzés: