A csülköt ezúttal is megfőztem, majd a csontot eltávolítva megtöltöttem kolbásszal és így sütöttem meg.
Hozzávalók:
A csülök főzéséhez:
- 1 db füstölt első csülök (60 dkg, csonttal)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kk egész bors
- 2 db chili
- 1 szál csípős parasztkolbász (10 dkg)
- 1 ek disznózsír
- 20 dkg savanyított káposzta
- 2 db babérlevél
- köménymag
- őrölt kömény
- őrölt fekete bors
- cukor
- 1 dl fehérbor
- 4 db nagy burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 2 szelet (15 dkg) füstölt császárszalonna
- 3 db chili
Elkészítés:
A csülköt alaposan megmosom, beteszem egy fazékba. Melléteszem a félbevágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket. a babérlevelet, a chilit, beleszórom a borsot.
Némi áztatás után, felteszem főni. Másfél óra után villával megszurkálom, s miután puhának találtam, elzárom a tűzhelyet, s hőn tartáson hagyom párolódni.
Egy serpenyőben kevés disznózsírt olvasztok, ráteszem a káposztát, szórok rá cukrot, köménymagot, őrölt köményt és fekete borsot. Melléteszem a felkarikázott krumplit, vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, sózom, borsozom.
A csülökből kiveszem a csontot, s a helyére teszem a kolbászt. Letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe. Időnként meglocsolom a csülköt. 45 perc után melléteszem a bevagdalt császárszalonnát
Egy óra elteltével leveszem a fóliát, ismét meglocsolom, s tovább sütöm. 20 perc elteltével még 10 percig grill fokozaton pirítom.
Tálaláskor a csülökből vágok egy szeletet, tányérra rakom, mellé szedek a sült szalonnából és a körítésből. Díszítem egy chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése