Gombás, zöldséges tésztasaláta
Egy finom, olasz tészta, mely nem csak melegen jó, de fogyasztható hidegen is, salátaként.
Hozzávalók:
- 25 dkg kagylótészta
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db csiperke gomba
- 1 db csípős hegyes paprika
- 0,5 db kigyóuborka
- 1 db paradicsom
- 2 ek Salatcreme
- chiliszósz
- 12 db chilivel töltött olívabogyó
- 4 db dió
- 3 dkg parmezan sajt
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát és az újhagyma fehér részét és a szeletelt gombát.
Felvágom a többi zöldséget is, a sajtot lereszelem.
A tésztát beleszedem a serpenyőbe, összeforgatom.
Tányérra szedek egy adagot, megszórom borssal, oreganoval őrölt fekete borssal, meglocsolom chili szósszal, Salatcreme-vel. Rászórom az újhagyma zöldjét, a hegyes zöldpaprikát, a kígyóuborkát, a paradicsomot. Teszek rá chilipaprikás olívabogyót, diót, s végül szórok rá Parmezán sajtot.
Én azon melegében nekiláttam, de aki akarja, hidegen is megpróbálkozhat vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése