HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 14., vasárnap

Gombás, zöldséges tésztasaláta

Gombás, zöldséges tésztasaláta


Egy finom, olasz tészta, mely nem csak melegen jó, de fogyasztható hidegen is, salátaként.

Hozzávalók:

  • 25 dkg kagylótészta
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 0,5 db kigyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek Salatcreme
  • chiliszósz
  • 12 db chilivel töltött olívabogyó
  • 4 db dió
  • 3 dkg parmezan sajt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát és az újhagyma fehér részét és a szeletelt gombát.

Felvágom a többi zöldséget is, a sajtot lereszelem.

A tésztát beleszedem a serpenyőbe, összeforgatom.

Tányérra szedek egy adagot, megszórom borssal, oreganoval őrölt fekete borssal, meglocsolom chili szósszal, Salatcreme-vel. Rászórom az  újhagyma zöldjét, a hegyes zöldpaprikát, a kígyóuborkát, a paradicsomot. Teszek rá chilipaprikás olívabogyót, diót, s végül szórok rá Parmezán sajtot.

Én azon melegében nekiláttam, de aki akarja, hidegen is megpróbálkozhat vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése