HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 3., szerda

Hagymás, chilis bab baconnel, kolbásszal és tojással

Hagymás, chilis bab baconnel, kolbásszal és tojással


Ez az ételem a chili con carne rokona, jó sok hagymával, de hús helyett kolbásszal, plusz tojással. Kétféle babbal, kukorica nélkül.

Hozzávalók:

  • 10 dkg darabolt bacon
  • 2 szál (22 dkg) füstölt csípős kolbász
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 6 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 doboz fehér bab (40/20 dkg)
  • 1 doboz kidney bab (40/20 dkg)
  • 1 dl ketchup
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • 2 db tojás
  • 5 db chili (tálaláshoz)

  • Elkészítés:

    Az egyik hagymát felkarikázom, a többit és a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem, a zöldjét félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom, a paprikát durván darabolom.

    A tojást megfőzöm.

    Egy serpenyőben megsütöm a bacont és a karikára vágott hagymát olíva olajon, félreteszem.

    A zsiradékban megsütöm a kolbászt, félreteszem. Megdinsztelem a többi hagymát, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomot. Kis idő után beleöntöm a babokat levestül.  Belevágom a chiliket, beleszórom az újhagyma zöldjének zömét és a kolbász nagy részét, belelocsolom a ketchupot, fűszerezem. Felrottyantás után lehet tálalni.

    Szedek egy tányérba babot, ráteszek egy fél tojást, egy chilit, s szórok rá sült kolbászt és hagymát. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése