Hagymás, chilis bab baconnel, kolbásszal és tojással
Ez az ételem a chili con carne rokona, jó sok hagymával, de hús helyett kolbásszal, plusz tojással. Kétféle babbal, kukorica nélkül.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egyik hagymát felkarikázom, a többit és a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem, a zöldjét félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom, a paprikát durván darabolom.
A tojást megfőzöm.
Egy serpenyőben megsütöm a bacont és a karikára vágott hagymát olíva olajon, félreteszem.
A zsiradékban megsütöm a kolbászt, félreteszem. Megdinsztelem a többi hagymát, ráteszem a paprikát, majd a paradicsomot. Kis idő után beleöntöm a babokat levestül. Belevágom a chiliket, beleszórom az újhagyma zöldjének zömét és a kolbász nagy részét, belelocsolom a ketchupot, fűszerezem. Felrottyantás után lehet tálalni.
Szedek egy tányérba babot, ráteszek egy fél tojást, egy chilit, s szórok rá sült kolbászt és hagymát. Kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése