Vörösboros Székely-káposzta gazdagon, oldalassal, tarjával, füstölt csípős kolbásszal és szalonnával, tejföllel és chilivel
Székely-káposzta receptet már tettem fel, de ezúttal nagyon gazdagon készítettem.
Hozzávalók:
- 10 dkg oldalas
- 10 dkg füstölt tarja
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 csésze rizs
- 1 db tojás
- 50 dkg savanyított káposzta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- kakukkfű
- majoránna
- 1 db babérlevél
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 2 szelet füstölt szalonna
- 1 kanál zsír
Elkészítés:
Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát, félreteszem. A hagymát aprítom, a húsokat kockára vágom.
A fazékba rakok 1 sor káposztát, majd hagymát, erre húst, majd megint káposztát, erre jön a felszeletelt kolbász. Rétegenként fűszerezem. Szórok rá egy kevés lisztet, majd zárom káposztával. A tetejét megszórom paprikával, öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön megfőzöm.
Amikor megfőtt, öntök bele vörösbort és keverek bele tejfölt. Felforralom.
Tálaláskor kanalazok még rá tejfölt, teszek rá sült kolbászt és chilit, megszórom pirospaprikával.
Barna kenyérrel ettem, s vörösbort ittam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése