HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 9., vasárnap

Almás torta tejszínhabbal

Almás torta tejszínhabbal

Egyszerű és finom süti.

Hozzávalók:


  • 3 db alma (kb. 30 dkg )
  • 1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 citrom reszelt héja és leve
  • 1 dl tej
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • habtejszín

  • Elkészítés:

    Az almát vékonyra szeletelem, a citrom héját lereszelem. Egy tálba rakom, összekeverem.

    A vajat megolvasztom. 

    A tojást a cukorral habosra verem, hozzáadom a vajat, a lisztet a sütőport, sózom, összekeverem.

    A masszát az almához keverem, s beleöntöm egy vajazott  tortaformába.

    180 C fokra előmelegített sütőben 60 percig sütöm.

    Sütés után hagyom kihűlni, vágok egy szeletet, nyomok rá habtejszínt, s megszórom vaníliás cukorral és fahéjjal.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése