Október hava a sütőtökről szól. Íme egy krémleves.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi kanadai tök (60 dkg)
- 1 db krumpli
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 2 tk cukor
- 2 tk méz
- olívaolaj
- 1 db zöldségleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db chili
- 6 dl víz
- 3 dkg csípős füstölt kolbász
- 2 tk tökmag
- 1 db zsemle
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tököt hosszában négybevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 tk cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 tk mézet. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A krumplit meghámozom, kockákra vágom. A gyömbért megpucolom, aprítom.
20 perc után a serpenyőt kiveszem, a sült sütőtököket egy fazékba teszem, hozzáadom a krumplit, a gyömbért, aprítok bele chilit, felöntöm vízzel. Fűszerezem, s addig főzöm, míg a krumpli is megpuhul.
Közben a tökmagokat megpirítottam, a felkarikázott kolbászokat megsütöttem. A zsemlét félbevágtam, megpirítottam, bedörzsöltem fokhagymával, locsoltam rá olívaolajat.
Botmixerrel összekeverem, de azért hagyok benne darabokat is.
Tálalok, a szélére teszek kolbászkarikákat és szórok rá tökmagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése