Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal, virslivel és sok chilivel
Egyik kedvenc lecsóm. Csak azok olvassák, akik szeretik és bírják a csípőset.
- 2 szelet füstölt szalonna
- 1 szál füstölt csípős kolbász
- 10 dkg virsli
- 50 dkg lecsópaprika
- 2 db csípős hegyes zöld paprika
- 8 db chili paprika
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg paradicsom
- 1/2 pohár rizs
- napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 3 db chili tálaláshoz
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, beleteszem a szalonnát, amikor megsült, hozzáadom a hagymákat, a chilit és a rizst, s megpirítom, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.
Felszeletelem a kolbászt és a virslit, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem. Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, s lefedve hagyom hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.
Tálalok. Rozskenyérrel és vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése